קידמה רפואית: השתלת שיניים למחוסרי עצם בלסת באמצעות שתלים זיגומטיים
השתלת שיניים הוא מהלך רפואי שיכול לשנות לנו את החיים, לשפר מאוד את האסתטיקה של הפנים והפה, לשפר את הדימוי העצמי והביטחון העצמי ואף להוביל לשיפור במערכות היחסים שלנו. יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם קונספט ההשתלה הבסיסי, המבוסס על החדרת שתלים לעצם הלסת הופך לבלתי אפשרי לאור מחסור קיצוני במסת עצם. במקרים אלה, הופכים השתלים הזיגומטיים לפתרון אפקטיבי, שמשיג תוצאה זהה בכל היבט אפשרי: אסתטיקה, יציבות, עמידות וחוזק מבני.
מהם שתלים זיגומטיים ולמי הם מתאימים?
שתלים זיגומטיים, או בשמם האחר, שתלי זיגומה, הם שתלי טיטניום ארוכים באורך 3-5.7 ס"מ המושתלים אל עצם הלחי (עצם הזיגומה), במקום אל עצם הלסת. השתלים הזיגומטיים הם בעלי גוף חלק לחלוטין עם תבריגים בשני קצותיו. תבריג אחד מיועד לקיבוע השתל בעצם הלחי, והאחר מיועד להברגת כתר החרסינה על השתל עצמו.
השתלים הזיגומטיים מתאימים למטופלים הסובלים מחוסר קיצוני בעצם הלסת, באופן שאינו מאפשר קיבוע של שתל רגיל, ולמטופלים שאין אפשרות פרקטית לבצע אצלם השתלת עצם בלסת. במקרים אלה, הלסת הופכת לבלתי רלוונטית לצורך קיבוע השתלים, ובאופן טבעי נכנסת לתמונה עצם הלחי, שהיא העצם הקרובה ביותר לעצם הלסת. קיבוע השתלים לעצם הלחי מבוצע בצורה דומה לתהליכי השתלה רגילים, למעט העובדה שנדרשים שתלים ארוכים יותר, איתם ניתן להגיע דרך הלסת, עד עצם הלחי תוך שמירת תבריג הכתר בולט מעבר לקו החניכיים.
כיצד מבוצעת ההשתלה?
השתלת שתלים זיגומטיים נחשבת להשתלה מורכבת במיוחד, החודרת לאזורים נסתרים ועמוקים של הגולגולת, לעיתים עד כדי קירבה לארובת העין. בהתאם לכך, את ההשתלה מומלץ מאוד לעבור אך ורק אצל רופא מומחה בעל היכרות מעמיקה וניסיון בעבודה עם שתלים זיגומטיים.
בתהליך השתלת שיניים באמצעות שתלים זיגומטיים, תעברו תחילה סדרה של צילומי הדמיה היקפיים של אזור הלסת והגולגולת, באמצעותם יבנה הרופא תעתיק מדויק של מבנה עצמות הלסת והלחיים שלכם. על בסיס תעתיק זה, ייצר הרופא שני סדים נפרדים שיספקו לרופא את מיקום, זווית, קוטר ועומק החדירה – האחד מיועד לסמן את נקודות הכניסה המדויקות לעצם הלסת, והשני להנחיה פיזית בהחדרת השתל עד עצם הלחי.
תהליך הטיפול מבוצע בהרדמה מלאה או בטישטוש עמוק, ואורך מספר שעות, שלאחריהן תוכלו לצאת עם שיניים חדשות לחלוטין, ולחזור לשגרת פעילות כבר ביום שלמחרת.
את ההשתלה מומלץ לעבור אצל מומחה לכירורגיית פה ולסת.
לד"ר לדרמן שהנו מומחה לכירורגיית פה ולסתות נסיון רב בהשתלת שתלים זיגומטים עובדה שתקטין למינימום את הסיכונים הפוטנציאלים הנלווים לניתוחים אלו.
האם מדובר בטיפול יעיל ביחס להשתלה רגילה?
על אף שטיפול השתלת שיניים באמצעות שתלים זיגומטיים נחשב לטיפול מורכב יותר מהשתלה רגילה, באופן פרדוקסלי מציעה שיטת טיפול זו כמה מהיתרונות החשובים ביותר. מבחינת יציבות, עמידות וחוזק מבני, תוכלו ליהנות משיניים חדשות בתפקוד מלא ולאורך שנים ארוכות מבלי לחשוש מכאב או אפילו תחושה מוזרה. גם ברמה האסתטית, מספקת שיטה זו מענה מיטבי כמו כל השתלה אחרת, וכלפי חוץ כלל לא ניתן להבחין בכך שמדובר בשתלים זיגומטיים.
מעבר לכך, שתלים זיגומטיים מאפשרים ביצוע השתלה ביום אחד, על גביהם ניתן להתקין קשת שיניים שלמה בדומה לשיטת All On 4. כבר בתום הטיפול תוכלו ליהנות מסט חדש של שיניים זמניות, וכעבור מספר חודשים תוכלו להחליפן בקשת של כתרים קבועים. יתרון חשוב נוסף שמציעה טכניקה זו, נובע מהסרת הצורך בביצוע השתלת עצם או הרמת סינוס – מאחר והשתלים מקובעים ישירות לעצם הלחי, אין כל צורך לעבות או לטפל בעצם הלסת לצורך קיבוע השתלים.
יחד עם זאת, לשיטת השתלים הזיגומטיים ישנם גם חסרונות, שהמרכזיים שבהם כוללים את העלות הגבוהה של הטיפול ביחס להשתלה רגילה, ואת הצורך ברופא מנתח מומחה בעל רמת מיומנות גבוהה מאוד. העניין הוא, שאם אתם סובלים מחוסר קיצוני של עצם הלסת, שתלים זיגומטיים עשוי להיות הפתרון היחיד עבורכם, ועל אף מחירו הגבוה יחסית, תוכלו להיות בטוחים שאתם זוכים בשיניים חזקות ואסתטיות שילוו אתכם לאורך שנים ארוכות מאוד.